Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει την Ντόρα Μπακογιάννη Αρχηγό στη Ν.Δ.

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, Δικηγόρου – Προέδρου του Δ.Σ. του ΔΙΚΤΥΟΥ 21
27η Νοεμβρίου 2009

Σε φιλική διακομματική παρέα μετά άρτου και οίνου υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξηγούσε γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκλεγεί η κόρη του Μητσοτάκη. Είπε: «Δεχόμαστε και θα δεχθούμε πολύ μεγάλες πιέσεις από τον ξένο παράγοντα σε όλα τα μέτωπα των εθνικών θεμάτων. Εάν αποπειραθούμε οποιαδήποτε κίνηση συμβιβασμού ή έστω διαπραγμάτευσης προς αυτή την κατεύθυνση, ο Σαμαράς θα μας ασκήσει ασφυκτική πίεση, θα ανεβάσει την θερμοκρασία σε σημείο βρασμού και ειδικά στα εθνικά ξέρουμε ότι έχει απήχηση και σε πολλούς δικούς μας οπαδούς. Η Ντόρα θα είναι τουλάχιστον αμήχανη κι αν αποπειραθεί να απαρνηθεί τον εαυτό της και τον πατέρα της και να το παίξει ξαφνικά «απορριπτική» και «σκληρή», θα ‘χει να κάνει με τα βίντεο με τις επί σειρά ετών θέσεις και δηλώσεις της ίδιας και του πατέρα της. Στο Κυπριακό και στο Μακεδονικό η Ντόρα ήταν πάντα πλησιέστερα από οποιονδήποτε άλλον στις θέσεις του Γιώργου και αποδείχθηκε περίτρανα και στο Σχέδιο Ανάν.....Επίσης μην ξεχνάτε ότι για μας η SIEMENS δεν έκλεισε. Άλλωστε τα χαμόγελα και τα επικοινωνιακά κόλπα θα τα αντιμετωπίσουμε εύκολα. Ο Σαμαράς είναι πιο πολιτικός, πιο βαρύς, πιο φορτισμένος και καθαρός ιδεολογικά και οι συγκρούσεις θα έχουν ουσία και διάρκεια. Στο κάτω – κάτω, να σας πω κάτι, ρε παιδιά, τί να φοβηθούμε από την Ντόρα; Με αυτά που έλεγε και λέει θα μπορούσε άνετα να ήταν υπουργός του Σημίτη».
Τα παραπάνω παραβιάζουν ανοιχτές θύρες για όσους έχουν στοιχειώδη καταλογισμό και ιστορική μνήμη. Θυμηθείτε τα Ίμια, τους S300, την υπόθεση Οτσαλάν, την περίοδο με το Σχέδιο Ανάν και την στάση του καθενός ξεχωριστά. Για την υπόθεση Οτσαλάν μπείτε στο διαδίκτυο και διαβάστε για τον προστατευόμενο της οικογένειας Μανώλη Βασιλάκη. Διαβάστε ποιοι στήριξαν τον «Σημιταρά τον Κουρδοφάγο», όταν τότε παρέπαιε, και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα. Αναζητείστε, θα την βρείτε εύκολα, την περίφημη δήλωση συγγνώμης του Μανώλη Βασιλάκη και σκεφθείτε ποιους εννοεί. Είναι ο ίδιος Μανώλης Βασιλάκης που έγραψε ένα πόνημα κατά του Χριστόδουλου και παλιότερα, νομίζω πριν τις εκλογές του ’96, κατά του Έβερτ, ανθολογώντας τα σαρδάμ του, με άριστες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και που, αν θυμάμαι καλά, είναι ο επιμελητής του τόμου που έβγαλε το «Ίδρυμα Μητσοτάκη» για τις ανδραγαθίες του επίτιμου επί Αποστασίας. Διαβάστε μόνοι σας και δείτε ποιοι στήριξαν εμπράκτως τον Σημίτη και ποιοι πάντα στα μεγάλα θέματα τα έβρισκαν με τον Γιώργο. Θυμηθείτε ποιοι και ποιες πριν καν ακόμη τοποθετηθεί η ηγεσία του Κυπριακού Ελληνισμού βγήκαν υπέρ του επαίσχυντου σχεδίου, ευθυγραμμιζόμενοι με τον Γιώργο Παπανδρέου, και ορισμένοι μάλιστα καθύβρισαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, γιατί δεν φορούσε τα παντελόνια μόνο για το κρύο και μαζί με το 77% του Κυπριακού Ελληνισμού είπε στους τουρκοαγγλοαμερικανούς να πάνε να γαμηθούνε. Ήταν δικαίωμα τους να τα κάνουν όλα αυτά, δημοκρατία έχουμε αλλά μην μας δουλεύουν κιόλας. Και για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα ένα ανέκδοτο: Η Θεοδώρα Μητσοτάκη είπε ότι την πολεμάνε τα συμφέροντα. Καλή ψήφο, Έλληνες.

Σχόλιο ιστολογίου: Δυστυχώς ο αγαπημένος, έγκριτος και πάντα σωστά πληροφορημένος και διορατικός Κώστας Καββαθάς γράφει στο δικό του ιστολόγιο:
"Το είχα γράψει δύο χρόνια πριν. Η Εντολή είναι Γ.Α.Π Πρωθυπουργός, Ντορολίζα αρχηγός της αντιπολίτευσης.
Αν πέσω έξω θα πεθααααανω"

Ελπίζουμε να κάνει λάθος, (αλλά, προς Θεού, να ζήσει;-))
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου