Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Μεταναστευτικό: Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού - ΚΕΜΟ

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή στάθηκε μια ανακοίνωση από το "Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας Ένωση-KEMO" σχετικά με την "εγκληματοποίηση των μεταναστών μέσα από τη νομοθεσία και τη διάδοση του ρατσιστικού λόγου και της βίας". Τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αγνώστου πατρότητος και, κυρίως, χρηματοδοτήσεων. Κατά την περιήγηση στις ιστοσελίδες των οργανώσεων ο αναγνώστης θα διαβάσει για μια ακόμη φορά τους κινδύνους που διατρέχουν οι λαθρομετανάστες, για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία κλπ, αλλά όχι προτάσεις -όπως θα ήταν φυσικότερο- στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα. Μάλιστα, για κάποιες από τις οργανώσεις αυτές δεν υπάρχει καν πρόβλημα. Έτσι, αποφασίσαμε να ψάξουμε λίγο βαθύτερα τις ιστοσελίδες αυτών των ΜΚΟ...
...Κατ' αρχάς για τον ρόλο των ΜΚΟ γενικά μπορείτε να διαβάσετε από το Αντίβαρο εδώ ή από την οπτική του Ριζοσπάστη εδώ.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σε μια ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου:
"Στη ρίζα αυτής της ιδιαίτερα επικίνδυνης κατάστασης βρίσκεται η αδιαφορία για τα πραγματικά δεδομένα‐στοιχεία και η παραπληροφόρηση, καθώς και ο σχεδόν ολοκληρωτικός αποκλεισμός από τη δημόσια σφαίρα, των φωνών της ακαδημαϊκής έρευνας, των φορέων για τα δικαιώματα, αλλά και των ίδιων των μεταναστών, προσφύγων και εθνικών κοινοτήτων".
Αναρωτιόμαστε σε ποιες φωνές ακαδημαϊκών και σε ποια έρευνα αναφέρεται ο συγγραφεύς. Έτσι, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του ΚΕΜΟ και αρχικά αναζητούμε τα μέλη του. Μεταξύ αυτών οι πολύ γνωστοί Α. Ηρακλείδης, Τάσος Κωστόπουλος, Ι. Κούρτοβικ. Αναζητώντας κείμενα των ακαδημαϊκών ανακαλύπτουμε τους εξής ενδιαφέροντες τίτλους με το ακόμη πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο:

Εμπειρίκος Λ., Σκουλαρίκη Α., Ο "αλυτρωτισμός των Σκοπίων" ή η αποσιωπημένη μειονοτική διάσταση του Μακεδονικού

(Ω, τι σύμπτωση, το "πόνημα" της κας Σκουλαρίκη προβάλλεται κι από εδώ!)

Κτιστάκις Γ., Οι διεκδικήσεις στο Στρασβούργο

Τσιτσελίκης Κ., Για το όνομα των μειονοτικών συλλόγων της Θράκης

Σκουλαρίκη Α., Περί μακεδονισμού και άλλων δαιμονίων

Καρρά Α., Γλυκειά Σταμπούλ

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τα συμπεράσματα της "ακαδημαϊκής έρευνας". Θα εκπλαγείτε και θα ανησυχήσετε συγχρόνως από τα γραφόμενα ανθρώπων που ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Χρήζει ειδικής ανάλυσης το γιατί "φορείς εκπαίδευσης" στρέφονται κατά των θέσεων της ίδιας τους της πατρίδας και του "κοινού αισθήματος", κατηγορώντας την για "εθνικισμό", "ρατσισμό", καταπίεση μειονοτήτων κι άλλα τέτοια φαιδρά, ενώ ταυτόχρονα ανέχονται τον αλυτρωτισμό των γειτόνων ή κωφεύουν και σιωπούν στην καταπίεση των Ελληνικών μειονοτήτων.

Για τους μετανάστες συγκεκριμένα: Αποκλείεται να μην βλέπει ΚΑΝΕΙΣ το πρόβλημα του υπερ-πληθυσμού των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και να εστιάζουν μόνο στα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού που φαντασιώνονται. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών (που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο) θα ζήσουν ευτυχισμένοι στην Ελλάδα κι ότι θα κάνουν κι εμάς ευτυχέστερους. Αποκλείεται να νομίζει κάποιος ότι η μικρή μας χώρα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ανθρωπιστικό έργο της περίθαλψης των εκατομμυρίων θυμάτων της φτώχειας και των πολέμων.
Δεν έχουν να κάνουν όλα αυτά με ξενοφοβία, αλλά πρόκειται για ΚΟΙΝΗ, κοινότατη, ΛΟΓΙΚΗ την οποία αποκλείεται να μην διαθέτουν.

Όποιος είναι εξοικειωμένος με τα θέματα αυτά αναγνωρίζει αμέσως, τόσο τα πρόσωπα, όσο και την κοινή θεματολογία: Μουσουλμανική μειονότητα, Μακεδονικό, μετανάστες, γενοκτονίες κλπ., όλα φυσικά διατυπωμένα αντίθετα από τις Ελληνικές θέσεις.

Γενικά, πρόκειται για οργανώσεις και ανθρώπους των οποίων το "ανθρωπιστικό" προσωπείο κρύβει τα γνωστά πρόσωπα της μοντέρνας νεο-ταξικής "αριστεράς" (εισαγωγικά, γιατί από το λόγο της απουσιάζει παντελώς ο εργάτης ως κεντρικό πρόσωπο και τα συμφέροντά του, τα οποία σαφώς κινδυνεύουν με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση), οπαδού της made in USA Παγκοσμιοποίησης, η οποία αφού απέτυχε, η πρώτη ουτοπία, η δημιουργία δηλαδή της "αταξικής" κοινωνίας, έβαλε πλώρη για τη νέα ουτοπία, την "παγκόσμια δημοκρατία" πολυ-φυλετικών κοινωνιών, ισοπεδωμένων όμως εθνικά και πολιτιστικά πολιτών, με "πλανητική"(?!) κι όχι εθνική συνείδηση και συλλογικές μνήμες.
Η
ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών είναι το μέσο επίτευξης, τα έθνη το τελευταίο οχυρό.

Ακόμη κι αν οι απόψεις αυτές δεν είναι κατευθυνόμενες, πρόκειται για μια διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι σημαίνει "προοδευτικός"και "πρόοδος".
Γι' αυτό, ας προσέχουμε να μην τρώμε το "ανθρωπιστικό κουτόχορτο" που επιδιώκουν να μας σερβίρουν.

5 σχόλια:

  1. μπραβο ρε μαγκα!σπουδαιο αρθρο.

    επιτελους να αντιδρασουμε στην προδοσια.και να προστατευσουμε τις νεες γενειες που υφιστανται πλυση εγκεφαλου μεσα στα σχολεια και τα πανεπιστημια και βγαινουν πορωμενοι απο την προπαγανδα αυτη.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.ΘΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝOI ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ

    Μα η Μ.Κ.Ο. Κ.Ε.Μ.Ο. έχει ταυτότητα!

    Αντιγράφω από το ιστολόγιο μου:
    Ιδρύθηκε το 1996 (Σημίτης - Ιμια κ.λπ.). Μεταξύ των στελεχών του κΕΜΟ συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής την τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον Ελληνικό Κρατικό μηχανισμό.
    Επίσης, στα μέλη του κΕΜΟ συγκαταλέγεται ο συνταγματολόγος-πανεπιστημιακος και συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου Νίκος Αλιβιζάτος. Το αστείο είναι πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σημερινός υπουργός εσωτερικών είχε καταγγείλει ενέργειες του κΕΜΟ στο παρελθόν!

    Παλαιότερα για τις δραστηριότητες του ΚΕΜΟ έχουν αναφερθεί:

    - Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης: Θεωρούσε το ΚΕΜΟ αγνώστου προελεύσεως οργάνωση!

    - Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εθνικά ύποπτες δραστηριότητες (1998)- "Πέπλος μυστικότητας και συνωμοτική ατμόσφαιρα χαρακτήρισαν την τελευταία εκδήλωση του ΚΕΜΟ για τη μελέτη της βλάχικης γλώσσας, η οποία μάλιστα διοργανώθηκε ερήμην των Βλάχων."

    - Σύμφωνα με άρθρο του Καρκαγιάννη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την Ελληνική Πολιτεία!

    - Εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ: Αναφορά στον κ. Τσιτσελίκη (Ιδρυτικό μέλος κΕΜΟ), ως γνωστού και ως πρωτεργάτη του κΕΜΟ και κατά φήμες περιστασιακού συμβούλου της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης».
    Εκτός των άλλων το έχουν καταγγείλει:

    - Η Παμμακεδονική Αμερικής
    Νίνα Γκατζούλη - Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής 2006: Μεταξύ των στελεχών του συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό.

    - Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων

    - Η Ο.Α.Σ.Π.Ε. για τις μεθοδεύσεις του Κ.Ε.Μ.Ο.

    - Ο Φώτης Κιλιπίρης (πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων).

    - Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βλαχοχωρίων είχαν καταγγείλει το ΚΕΜΟ για προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτήτων.


    --------------


    Θυμάστε την «αθώα» εκδήλωση για τους Αλβανοτσάμηδες που έλαβε χώρα στην Πάντειο;

    http://spartiwths.blogspot.com/2008/03/blog-post_01.html
    Γίνεται αναφορά και για άλλα δύο ΚΕΜΑκια (Χριστόπουλος, Μπαλτσιώτης) εκτός από τον γνωστό Τσιτσελίκη (περιστασιακό σύμβουλο της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ).


    Όμως δυστυχώς με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά»: Βλέπω ότι έχετε βάλει και τον κ. Κριστάκι στα ονόματα. Έχω την εντύπωση πως ο συγκεκριμένος δεν ανήκει στα «Σοράκια» του ΚΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΝΕΟΔΟΣΙΛΟΓΟΙ


    Γνωριζετε ολοι σας το προβλημα των λαθρομεταναστων που η αριστερή προπαγανδα λεει οτι ειναι ''ευτυχια για τον τοπο'' και κατηγορει ολους εμας που δεν θελουμε μωρε αδερφε την παρανομη εισοδο λαθρομεταναστων στην χωρα μας, που δεν θελουμε την εγκληματικοτητα και τις ασθενειες που αυτοι φερνουν ως ακροδεξιους, φασιστες ...κακους ανθρωπους κτλ.
    Οταν ενας ερχεται παρανομα στην χωρα μας πρεπει αμεσως να διωχθει ετσι δεν ειναι; Αν θελει να ερθει νομιμα καλως να έλθει, αλλα παρανομα χωρις αδεια λεγεται εισβολεας. Λοιπον η αριστεροι με κρατικα χρηματα (δικα μας χρηματα) εχουν φτιαξει με το αζημιωτο βεβαια, διαφορες ''αντιρατσιστικες'' οργανωσεις που προσεχουν μηπως καποιος Ελληνας ...στραβοκυταξει καποιον Αλβανο, Πακιστανο κτλ. λαθρομεταναστη για να πεσουν επανω του σαν κορακια, να φανε τον Ελληνα. Και φυσικα υποστηριζουν και τους εγκληματιες με διαδηλωσεις, με τη χορηγηση τσαμπα δικηγορου, πιεζουν μεσω εφημεριδων, αποσιωπουν τα εγκλήματα τους κτλ. Αυτο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ δεν ειναι συντροφοι; Πως αλλιώς δηλαδή λέγεται; Τι παραπανω εκαναν οι δοσιλογοι της Κατοχης; Συνεργαζονταν με τις κατοχικες δυναμεις. Αυτοί οι συγχρονοι δοσιλογοι τι κανουν; Συνεργαζονται με τους εισβολεις λαθρομεταναστες σε βαρος των Ελληνων. Μηπως ειναι παραλογα αυτα που λεω;.
    Που ανηκουν πολιτικα οι σημερινοι υποστηρικτες των συγχρονων εισβολεων; Αριστεροι δεν ειναι; Εχω δει πολλους απο αυτους που δεν εχουν ιχνος συμπαθειας για τον Ελληνα, αλλα διαθετουν απεραντη αγαπη για τον άγνωστο τους λαθρομεταναστη ακομα και το εγκληματία. Οχι γιατι τον λυπουνται. Απλως για λογους που ανηκουν στην σφαιρα της ψυχιατρικης μισουν τον Ελληνα. Και αν γινει καποια εξεγερση λαθρομεταναστων ας μην εχετε καμμια αμφιβολια ποιος την οργανωσε, και την υπεστηριξε. Τους γνωριζουμε απο τωρα.
    Αν κυριοι μαθουμε καλα την ιστορια και οχι παραμορφωμενη θα βγαλουμε σωστά συμπερασματα. Θα πρεπει οπως λέει και ο καθηγητης ιστοριας Θεσσαλονικης Κολιόπουλος: ''Να συμφιλιωθουμε με την πρόσφατη ιστορια μας'' [Ο Κολιόπουλος ενας παλιός αριστερος εγραψε το πολύ καλο διτομο βιβλίο ''Λεηλασια Φρονηματων'']

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Χρήστο
    Δεν πρόκειται για ξερά και χλωρά ή για "σοράκια", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Ο καθένας κρίνεται από τις, γραπτώς διατυπωμένες, απόψεις του, ή από τα θέματα που επιλέγει να προβάλλει σε ένα άρθρο και με τον τρόπο που το κάνει αυτό, όπως έκανε και ο εν λόγω καθηγητής στο άρθρο του στην "Καθημερινή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΟΣ..

    ΟΠΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ..
    ΟΠΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΤΡΑΚΑΡΩ
    ΟΠΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ?

    ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ....

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΕΔΩ 3.000.000 (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ) ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή