Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Οι Μετανάστες μαθαίνουν Ελληνικά

Η ορθώς αναμενόμενη αφομοίωση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς τη χώρα μας έχει ξεκινήσει για τα καλά. Μάλιστα, την 25η Νοεμβρίου 2008, έλαβε χώρα η τελετή επίδοσης των πρώτων πιστοποιητικών «Επαρκούς Γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας και γνώσης στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού των υπηκόων τρίτων χωρών» σε μετανάστες που διαμένουν στην Αττική.

Για περισσότερα δείτε την ηλεκτρονική εφημερίδα e-emph@sis...

Κάτι σχετικά παλιότερο, από έναν φορέα που έχει μεγαλύτερη πείρα στην επιμόρφωση ενηλίκων είχε υλοποιηθεί από το ΕλληνοΒρεττανικό Συμβούλιο. Αυτός ο οργανισμός, αντί να χρονοτριβεί (π.χ. να συζητάει κατά πόσο καταπιέζονται οι μετανάστες να μαθαίνουν τη γλώσσα της χώρας που επέλεξαν να συνεχίσουν τη ζωή τους), υλοποίησε «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το όνομα: «Μέγας Αλέξανδρος». Έτσι, βοήθησε περισσότερο από εμάς (τους Έλληνες) καθώς και από το Ελληνικό κράτος στο να γίνει καλύτερη η διαβίωση αυτών των μελλοντικών συμπολιτών μας, που πλέον αρκετοί μιλούν τη γλώσσα μας, και επίσημα πλέον.

Το ωραίο είναι ότι πολλές φορές, ιδίως αν προέρχονται από τον Πόντο, είναι πιο περήφανοι για τον Ελληνικό Πολιτισμό σε σχέση με τους γηγενείς Έλληνες, άσχετα με την μικρή τους έκθεση στα επιτεύγματά του. Ακόμα παραπέρα, αυτή τους την περηφάνια την μεταμορφώνουν σε πράξη και γίνονται καλύτεροι Έλληνες πολίτες από εμάς, όντως κοντύτερα στα πρωτότυπα του έθνους μας, που για την ώρα τα βρίσκουμε σχεδόν μονάχα στα βιβλία! Άντε, με το καλό, να μας ανοίξουν το δρόμο στην ίδια μας τη χώρα μπας και ξαναβρούμε λίγο από το Φως που κάποτε παράγαμε και προσφέραμε απλόχερα στον κόσμο.

2 σχόλια:

  1. @epas-epal
    Συνάδελφε, μέχρι να πείσουμε τις κυβερνήσεις μας να δημιουργήσουν μεταναστευτική πολιτική και να μην είναι η Ελλάδα "μπάτε σκύλοι αλέστε", το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφομοιώσουμε τους υπάρχοντες, ώστε ν' αγαπήσουν την Ελλάδα, τα παιδιά τους να νιώσουν Έλληνες και να αποκτήσουν εθνική συνείδηση. Έτσι,θα πάψουν να είναι "γκετοποιημένοι" και "πυριτιδαποθήκη" έτοιμη να εκραγεί στα σπλάχνα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή