Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Έγραψες άσχημα στο τεστ δεξιοτήτων; Καταστράφηκες!

Αντιγράφουμε από το ΚΕΠΙΚ κι αν είναι όντως έτσι.....

"Κάποιοι έξυπνοι, εκεί πέρα στο ΑΣΕΠ, αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθούν οι διαγωνιζόμενοι του Τεστ Γενικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων για την βαθμολογία τους, είναι η δημοσίευση των αποτελεσμάτων για όλους τους διαγωνιζόμενους, με όλα τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, ημερομηνία γέννησης, βαθμίδα εκπαίδευσης και βαθμολογία), μαζικά σε αρχεία Excel. Μιλάμε για περίπου 100.000 ανθρώπους (εξαιρέθηκαν όσοι έγραψαν κάτω από 25/100).Έτσι, όλοι οι άμοιροι-όμηροι αυτής της χώρας που φιλοδοξούσαν να μπουν στο δημόσιο μήπως και δουν μια άσπρη μέρα, αφού ουσιαστικά εκβιάστηκαν να δώσουν την συγκεκριμένη εξέταση, βρέθηκαν με τις “γενικές τους γνώσεις και δεξιότητες” εκτεθειμένες στα μάτια του καθενός.

Και όσοι έγραψαν καλά, ίσως να μην τους πειράζει αυτό το γεγονός (αν και θα έπρεπε).

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν έγραψαν καλά. Για παράδειγμα, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι, έγραψαν “κάτω από τη βάση” (50/100).

Όσοι δεν έγραψαν καλά, ουσιαστικά καταστράφηκαν. Οι “κακές επιδόσεις” τους είναι πλέον γνωστές στο τμήμα Human Resources κάθε ιδιωτικής εταιρίας της χώρας!!! Η κάθε επιχείρηση, στην οποία ο άμοιρος διαγωνιζόμενος θα αναζητήσει εργασία, έχει πλέον στα χέρια της ένα αρχείο Excel που μπορεί να την ενημερώσει για τις “επιδόσεις” του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Το ΑΣΕΠ έβαλε την σφραγίδα του στην καταστροφή αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι φιλοδοξούσαν για μια θέση στον δημόσιο τομέα και πλέον δεν θα βρίσκουν δουλειά ούτε στον ιδιωτικό.

Βλέπετε, το κράτος τελευταία, έχει ένα πρόβλημα με την απόκρυψη στοιχείων. Δεν θέλει “κουκουλώματα”.

Λοιπόν; Τι λέτε; Απλή ηλιθιότητα ενός υπαλλήλου στο ΑΣΕΠ ή κρατικό ρουσφέτι στις μεγάλες επιχειρήσεις;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου