Κυριακή 12 Απριλίου 2009

"Οι 5(!!!) καθηγητές πληροφορικής του Άη Στράτη και οι άλλοι με τον Σταυρό στο χέρι"

Ο Άη-Στράτης διάσημος για μια ακόμη φορά. Με ποια αφορμή; Για τη συνηθισμένη: Ως Τ.Τ.Β (Τόπος Τοποθέτησης Βυσμάτων)!. Άλλωστε τα "φαντάσματα" είναι "αθάνατα"!
Ως "γείτονες" το προσέξαμε στις καταστάσεις, αλλά πριν προλάβουμε δημοσιεύτηκε, τόσο στο "τρωκτικό", όσο και στο "Παιδεία-gr"Αντιγράφουμε, λοιπόν, από το τρωκτικό:

"Πριν λίγες μέρες το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τις μεταθέσεις, στις οποίες κάποιος μπορεί να παρατηρήσει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Πως είναι δυνατόν να παίρνουν μετάθεση πέντε (5) καθηγητές πληροφορικής στον Άη Στράτη ενώ το νησί χρειάζεται μόνον έναν ; Δεν είναι περίεργο;
Ας δούμε όμως πού ήταν πέρυσι αυτοί 3 από τους 5 αυτούς εκπαιδευτικούς. Ήταν με απόσπαση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή στην Αθήνα, στο σπίτι τους και έπαιρναν τα ίδια μόρια με τους εκπαιδευτικούς που πράγματι υπηρετούσαν στον Άη Στράτη. Τα “κορόιδα”, εκείνους που πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι. Πάω στοίχημα ότι αν περιμένουμε λίγο να δούμε τις αποσπάσεις στην Κ.Υ. του Υπεπθ ίσως να δούμε και τους άλλους δύο εκεί!!!

Επίσης αν κάποιος κάνει διασταύρωση στοιχείων θα ανακαλύψει ακόμα και άλλους καθηγητές που ήταν πέρυσι με απόσπαση στο υπουργείο παιδείας αλλά πήραν φέτος μετάθεση σε νησιά όπως Οινούσες, Ψαρά, Κίμωλος, Αγαθονήσι, Σαμοθράκη. Επίσης υπάρχουν άλλοι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν εδώ και χρόνια στα νησιά αυτά, αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ εκεί, αφού δεν τους αφήνουν οι υποχρεώσεις τους στο υπουργείο παιδείας.

Αλήθεια, αυτοί είναι οι εκπαιδευτικοί που θα μεταδώσουν στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά; Θα τους μάθουν πως όλα είναι δυνατά αρκεί να έχεις τον κατάλληλο γνωστό στην κατάλληλη θέση;

Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί όταν γυρίσουν στα σπίτια τους μετά από τα κουραστικά χρόνια που πέρασαν ψωνίζοντας και πίνοντας καφέ όλη μέρα στο Mall θα βρεθούν πάνω από όλους εκείνους που πήγαν στην παραμεθόριο και δίδαξαν γράμματα στα παιδιά αυτών των νησιών. Θα βρεθούν πάνω από τους εκπαιδευτικούς που πήγαιναν, πάνε και θα πηγαίνουν με τον Σταυρό στο χέρι. Γιατί αυτοί είναι οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ εκπαιδευτικοί, οι άλλοι δεν είναι εκπαιδευτικοί, απλά βρίσκονται στο ίδιο μισθολόγιο."

Ένας από τους άλλους εκπαιδευτικούς

1 σχόλιο: