Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου: Πολλές απορίες....

Η συζήτηση για την οικονομία είναι σημαντικό θέμα, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Όμως πόση σημασία μπορεί να έχει στις μέρες μας όταν απροκάλυπτα οι της Ε.Ε. (βλ. Αλμούνια) παρεμβαίνουν και "κουνώντας μας το δάκτυλο" μας λένε: Ό,τι και να λέτε προεκλογικά εμείς κάνουμε κουμάντο. Έτσι, όλες αυτές οι ατέρμονες συζητήσεις και οι κοκορομαχίες στα τηλεοπτικά "πάνελ" μοιάζουν -κι είναι- στάχτη τα μάτια των ιθαγενών.
Η κυβέρνηση Καραμανλή κατηγορείται για πολλά και αρκετές φορές όχι άδικα. Όμως στα χρόνια της θητείας της πήρε πολύ σημαντικές και γενναίες εθνικά αποφάσεις κι επέτυχε πολύ σημαντικές συμφωνίες, που έφεραν στη χώρα ακόμη πιο σημαντικές συμμαχίες. Θυμίζω εν περιλήψει:

1. Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολής. Ίσως η σημαντικότερη ενέργεια, τόσο γεωστρατηγικά, όσο κι οικονομικά.
2. Συμφωνία με Κινέζους για τα λιμάνια. Συμμαχία με το επερχόμενο αντίπαλον δέος των Αμερικανών, που τελευταία γλυκοκοιτάνε όλο και περισσότερο προς Τουρκία μεριά.
3. Άρνηση του σχεδίου Ανάν. Μαζί με τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό και με τον αείμνηστο ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο αρνήθηκαν το κατάπτυστο σχέδιο που πήγε να επιβληθεί ως "λύση" από τους "σερίφηδες" με τη σύμφωνη γνώμη, βέβαια, των "προοδευτικών" του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Βέτο στα Σκόπια. Πάλι κόντρα στην επιθυμία των "αφεντικών" (Μπους τότε) έθεσε βέτο για το όνομα.

Απορία: Γιατί κανένας δε συζητάει για αυτά τα μείζονος σημασίας ζητήματα; Δεν είναι πιο σημαντικά από την οικονομία; Απορώ ακόμη και με τους πολιτευτές και βουλευτές της ΝΔ που δεν τα χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα στις "τηλεμαχίες"!
Απαιτώ να μάθω συνολικά τις θέσεις του ΓΑΠ για αυτά τα μείζονα ζητήματα. Τα μέχρι τώρα λόγια του τον καθιστούν επικίνδυνο στα μάτια μου.

Ξαναθυμίζω τις θέσεις του ΓΑΠ:

Αγωγός: Εδώ δηλώσεις στις 11/6/08 που προειδοποιεί για τους κινδύνους (!!!) που ενέχει μια τέτοια συμφωνία κι εδώ και σε πολλούς άλλους ιστοτόπους οι πρόσφατες δηλώσεις.

Λιμάνια:"Όχι" Παπανδρέου εδώ.

Σχέδιο Ανάν: Οι παλιές του θέσεις (2004) εδώ και σε συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη (!!!) η συνάντηση με τους "Elders" με αντικείμενο συζήτησης την επαναφορά του σχεδίου εδώ. Μετά το φυσικό θάνατο του μέγα Τάσσου Παπαδόπουλου είναι σίγουροι για τον πολιτικό "θάνατο" του ΚΚ και άρχισαν τα πάρτι οι φαινομενικά πολιτικοί αντίπαλοι ΓΑΠ και Ντόρα, αλλά σύμμαχοι στην υποτέλεια τις προσταγές των αμερικανών"αφεντικών".

Σκοπιανό: Ενώ στηρίζει το βέτο Καραμανλή είναι υπέρ της ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δείτε τι λέει ο Ζουράρις για το θέμα της ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Και τέλος, απολαύστε την αλήστου μνήμης δήλωση του ΓΑΠ το 1999 στους Έλληνες ομογενείς του Καναδά: "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας"

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας κ. Χρυσανθακόπουλος το πάει παραπέρα το θέμα, ίσως λίγο ακραία, αλλά έχει ενδιαφέρον να αναγνωσθεί , μια κι υπήρξε "σαρξ εκ της σαρκός" του ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας, τα γνωρίζουν όλα αυτά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ; Ή τους ταΐζουν κουτόχορτο σερβίροντας αποπροσανατολιστικές ελπίδες ορθής οικονομικής διαχείρισης, οικονομικής ευημερίας κλπ αποκρύπτοντας εντέχνως όλα αυτά τα σημαντικά;;;;;
Γιατί, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, τα οικονομικά είναι ήσσονος σημασίας
μπροστά στην εθνική υπερηφάνεια, ανεξαρτησία και κυρίως μπροστά στην ειρήνη. Κι οι θέσεις του ΓΑΠ είναι μάλλον σε διαφορετική κατεύθυνση!


4 σχόλια:

  1. Μα σαφώς και είναι στάχτη τα μάτια η επίμονη ενασχόληση με τα χάλια της οικονομίας, επειδή ο κοσμάκης πρώτα κοιτάει πόσα λιγότερα αγοράζει με αυτά που πληρώνεται, και μετά τα εθνικά ζητήματα.
    Αυτό όμως που δεν θέλει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι μετά τις εκλογές (συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου) όποιος και να είναι πρωθυπουργός, θα απολογηθεί στον Αλμούνια για το έλλειμα.
    Ίσως γι αυτό (μεταξύ άλλων) προσπαθεί ο Καραμανλής να ξεφορτωθεί το βάρος της επερχόμενης αποτυχίας αντιμετωπίζοντας την Ε.Ε.


    ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως ο ΓΑΠ είναι τραγικά και εφιαλτικά απαράδεκτος. Η αποψινή του δήλωση «Εμείς ξεκινήσαμε τον αγωγό, εμείς ΕΛΠΙΖΩ να τον τελειώσουμε» με έκανε να ανατριχιάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολη η δυστυχια του Ελληνισμου ,αρχιζει και τελειωνει απο αυτους που ελεγχουν την γνωση στν τοπο μας ! Αποδειξη της απαντησης του ΓΑΠ ειναι η θεση στο ψηφοδελτιο Επικρατεις του πασοκ ενος ανθρωπου 103 ετων με ενα αιωνα αγωνα για να κανει αυτοπου εσεις αποτυχατε !
    Να γινει η γνωση μαθημα δημοκρατιας για ολους τους Ελληνες ! φτου σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ, δυστυχώσ, με τον ανώνυμο, ότι δηλαδή η παιδεία έχει πέσει σε χέρια ανθελλήνων και εχθρών τησ αληθινήσ δημοκρατίασ.ασ μην περιμένουμε προκοπή λοιπον. όσο οι Έλληνεσ θεωρούν σημαντικότερο το να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια από το να μην τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων τουσ (αυτό λέγεται δειλία και βόλεμα) τόσο η Ελλάδα θα κλαίει και όχι αδίκωσ γιατί θα είναι σε μεγάλο κίνδυνο.ο Θεόσ ασ μασ λυπηθεί παιδιά γιατί δυστυχώσ το έθνοσ, που θα πρέπει να αγωνισθεί συσσωμο για τα αιώνια ιδανικά του, δεν αποτελείται μόνο από μένα και από σένα που πιστέυουμε τα παραπάνω αλλά από όλουσ τουσ πολιτογραφημένουσ Έλληνεσ, οι οποίοι όπωσ βλέπω έχουν βαλθεί να το "βουλιάξουν" μαζί με την υφαλοκρηπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή