Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Εθνικά θέματα και Ελληνική Αριστερά

Λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης η δραστηριότητα του ιστολόγιου έχει "πέσει". Λάβαμε όμως από τον φίλο και συνάδελφο Π.Κ. την παρακάτω επιστολή, την οποία με χαρά δημοσιεύουμε:

"Το ότι ο επίσημα θεσμοθετημένος αλυτρωτισμός του γειτονικού μας κράτους μένει ασχολίαστος ακόμα και από κύκλους που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές ( αλλά και από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται αντιρατσιστές, διεθνιστές, προοδευτικοί, αριστεροί, ανθρωπιστές, φιλειρηνιστές, κ.τ.λ.), δείχνει την τεράστια υποκρισία αλλά και κακεντρέχεια (ενάντια στην Ελλάδα μόνο) που διακρίνει τους περισσότερους από αυτούς.
Ακόμα, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες αυτών που πραγματικά φέρουν κάποιες από τις παραπάνω ιδιότητες, αλλά αφήνουν τους υποκριτές που απλά τις επικαλούνται χωρίς να τις πιστεύουν, να δίνουν τον τόνο στην κοινωνία. Αποτέλεσμα: ο εξευτελισμός των ιδιοτήτων αυτών, αλλά και η απονοηματοδότηση των αντίστοιχων λέξεων λόγω της προπαγάνδας που γίνεται.Θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω, ότι κάποιοι από τους παραπάνω, εκτός από υποκριτές, είναι και "κότες" μια και πίσω από αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν για το ιδεολογικό τους περιεχόμενο, δεν κρύβεται τίποτε άλλο παρά μόνον το ανθελληνικό τους μένος (περίεργο ορισμένες φορές, αλλά υπαρκτό).Αυτό το ανθελληνικό σύνδρομο όμως, δεν τολμούν να το εκφράσουν ανοικτά!! Το κρύβουν πίσω από χαρακτηρισμούς του τύπου που προανέφερα (προσπαθώντας να δικαιολογηθούν για τη στάση τους), ίσως γιατί καταλαβαίνουν ότι αλλιώς δεν θα ήταν αποτελεσματική η προπαγάνδα τους, ίσως γιατί φοβούνται, ίσως και για τους δύο λόγους.

Υ.Γ1.: Η εν Ελλάδι αριστερά, ποτέ δεν ήταν αποτελεσματική. Ούτε στις πρακτικές της, ούτε στην "παραγωγή ιδεολογίας" (πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι από την γέννησή της, ήταν απόλυτα και τυφλά υποταγμένη σε ξένες δυνάμεις - βλ. Ε.Σ.Σ.Δ., αν και σίγουρα το φαινόμενο είναι πιο περίπλοκο). Αυτή η αρνητική παράδοση, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα (ίσως γιατί η αριστερά δεν έχει άλλη ιδεολογία εκτός από αυτήν που κατέρρευσε).
Είναι κρίμα όμως, ακόμα και γι' αυτή την παραδοσιακά αναποτελεσματική αριστερά, να γίνεται όργανο της ανθελληνικής προπαγάνδας που τόσο ύπουλα γίνεται μέσα στην Ελληνική κοινωνία, με στόχο την αλλοίωσή της(ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΧΟ!!).Και γίνεται όργανο αυτής της προπαγάνδας, γιατί αυτοί οι ξενοκίνητοι κύκλοι γνωρίζουν τα ανθελληνικά σύνδρομα κάποιων αριστερών και τα εκμεταλλεύονται δεόντως, καλλιεργώντας τα.
Υ.Γ.2: Και κατά το παρελθόν κάποιοι αριστεροί έγιναν φορείς ανθελληνικής προπαγάνδας. Όχι όμως χωρίς κανέναν στόχο!! Ο στόχος τότε, υποτίθεται ότι ήταν η διεθνιστική προσέγγιση της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επικράτησης( τώρα φαίνεται πόσο γελοία απλοικό ήταν να σκέφτεσαι έτσι, τότε όμως, οι άνθρωποι ονειρεύονταν, και υπό την επίδραση της αντίστοιχης προπαγάνδας, δεν μπορούσαν να το καταλάβουν). Τώρα, κομμάτι της αριστεράς παίζει το ίδιο ανθελληνικό παιχνίδι (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ).
Υ.Γ.3: Τα παραπάνω αφορούν στα σίγουρα και το Κ.Κ.Ε., αλλά μόνο εν μέρει. Η εμμονή του Κ.Κ.Ε. με την παρωχημένη σταλινική προσέγγιση των πραγμάτων, αλλά και η στροφή που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει προς την κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της χώρας μας, το έχει διασώσει από τον αντίστοιχο διασυρμό. Οι αντίστοιχες ευθύνες του, βρίσκονται στο παρελθόν (τόσο για την υπεράσπιση ανθελληνικών θέσεων, όσο και για την πραγματοποίηση ανθελληνικής προπαγάνδας-η οποία έγινε με το όπλο στο χέρι για κάποια χρόνια)."
Π.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Ούτε ως γελοιογραφία δεν το δέχομαι αυτό! Ο Τσίπρας που, παρέα με το αλαβάνο-αλαβγάνο, επιδόθηκε σε κάθε μορφής τυχοδιωκτισμό, που είπε στην Κύπρο ότι δεν είναι εναντίον των ιδιωτικών ΑΕΙ (μήπως είναι ο Αλαβάνος…), που περίπου χαρακτήρισε τον Τσε τυχοδιώκτη, που… που…. Να μέμφεται την Παπαρήγα μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Τσίπρας ας απευθύνεται στο θλιβερό εσμό των προβοκατόρων του «χώρου» του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή